ממליצים עלינו:
הלבנת גגות
סיוד והלבנת גגות
האם יצא לכם להניח פעם את היד על קיר חיצוני חמים בתוך הבית ביום קיץ חם? השמש מכה בקיר מבחוץ והחום שנאגר בקיר נפלט פנימה, אל תוך הבית. עיקרון דומה של אגירה ופליטה של חום קורה גם בתקרה. התקרה פולטת אל תוך הבית את החום שאגרה במהלך כל היום והטמפרטורה בבית עולה עקב כך דווקא בשעות שבחוץ היא בדרך כלל מתקררת.
מהי הלבנת גגות וכיצד היא יכולה לסייע בהפחתת החום בתוך הבית?
הלבנת גגות כשמה כן היא – צביעת גג הבית או תקרת הדירה בקומה האחרונה של הבניין בחומר לבן, במטרה ליצור בידוד מחום, כמו גם לצורך הגנה על שכבת האיטום של הגג. בעבר, היה נהוג לצבוע את הגגות בסיד לבן, אך כיום מקובל יותר להשתמש בחומרים אקריליים. חברת אדלר ובנו היא בעלת נסיון רב שנים בהלבנת גגות באמצעות כל סוגי החומרים.
מהם היתרונות של הלבנת הגג?
הלבנת הגג באמצעים מקצועיים כמו סיד או צבע אקרילי מביאה לשינוי משמעותי בטמפרטורה בתוך הבית. כידוע, הצבע הלבן מחזיר קרינה, ולכן צביעה של הגג בצבע לבן (כל צבע לבן, אפילו גואש) מפחיתה את קליטת החום בתקרה במהלך היום. מכאן, שהלבנת הגג תסייע בהפחתה משמעותית של החום שנפלט אל תוך הבית, תאפשר לצמצם את השימוש במזגנים ואמצעי קירור אחרים, ותקצץ את צריכת החשמל וחשוב לא פחות – את חשבון החשמל.
מדוע חשוב לבצע הלבנה גם של גגות שיש להם שכבת איטום?
ההלבנה נועדה לא רק כדי ליצור בידוד, אלא גם כדי לספק הגנה לשכבת האיטום של הגג ולמרזבים. ראשית, ההתחממות היומיומית גורמת לזפת של שכבת האיטום להיות נוזלית ולגרום לה לגלוש למרזבים ולסתום אותם.
יתרה מכך, מאחר וההתייבשות של הזפת גורמת להופעת סדקים והתקלפויות בשכבת האיטום ופוגעת באיטום, הרי שההלבנה של הגג, כשהיא נעשית עם החומרים הנכונים (ולא עם גואש), מספקת הגנה נוספת לשכבת האיטום, ושומרת על יעילותה לאורך זמן.
האם יש צורך בהלבנה של גג המכוסה יריעות ביטומניות?
בוודאי! גם אם איטום הגג שלכם התבצע באמצעות יריעות ביטומניות, המגיעות עם שכבה עליונה שנועדה להגן עליהן מפני קרינת השמש, יש מקום לבצע גם הלבנה שלהן. אמנם, יריעות ביטומניות הן עמידות יותר בפני השמש לעומת הזפת, אבל הלבנה יכולה לסייע גם במצב זה להפחתת הקליטה של קרינת השמש ולהביא להורדה משמעותית של הטמפרטורה בתוך הבית.
כיצד הלבנה של יריעה ביטומנית חוסכת לכם כסף?
בנוסף להפחתה הנוספת של החום, ההלבנה של היריעות משפרת את עמידותן, מפחיתה את הבלאי הטבעי שלהן ויכולה להאריך את משך חייהן בצורה משמעותית. החלפת היריעות היא פעולה יקרה, והלבנה יכולה להאריך בצורה משמעותית את משך הזמן שבו הן ימשיכו לאטום היטב את הגג מרטיבות עד שיעלה הצורך להחליף אותן.
באיזו תקופה בשנה כדאי לבצע הלבנת גג ומתי מומלץ לחדש אותה?
מומלץ לבצע את ההלבנה באביב, לפני החום הגדול של הקיץ ולאחר היחלשות הגשמים. כך, שכבת הצבע תספיק להתייבש לאורך מספר ימים. בעבר, כאשר השתמשו בעיקר בסיד, היה צורך לחדש את הלבנת הגג אחת לשנה, מכיוון שהסיד נשטף בקלות בגשמי החורף. כיום, השימוש בחומרים אקריליים, שהם עמידים יותר, מאפשר לבצע את חידוש ההלבנה אחת למספר שנים.
אנו, בחברת אדלר ובנו, מתמחים בביצוע הלבנת הגג בכל סוגי החומרים, כולל החלפת צבע הסיד, שהוא חומר בעייתי גם מבחינה בריאותית וסביבתית, בצבע אקרילי.
מהם היתרונות והחסרונות של השימוש בסיד לעומת השימוש בצבע אקרילי?
הלבנה באמצעות סיד מתאימה לגגות עם זפת בלבד ולא משתמשים בה על יריעות ביטומניות. הסיד הוא חומר זול יחסית, אך כאמור, יש לחדש אותו אחת לשנה. חומרים אקריליים מתאימים הן לגג עם זפת והן לגג עם יריעות ביטומניות. הם בעלי כושר עמידות גבוה ואחיזה טובה יותר בתשתית הגג.
אמנם, העלות שלהם היא גבוהה יותר, אך לשימוש בהם יתרון כלכלי ברור – החידוש של ההלבנה באמצעות חומר אקרילי יכולה להתבצע אחת לכמה שנים ואין צורך לבצע אותה בכל שנה. בנוסף, החיסכון בחשמל שחומרים אקריליים מאפשרים הוא משמעותי יותר, לעומת הלבנה בסיד.
כמה שכבות של צבע אקרילי צריך למרוח כדי להשיג תוצאות מקסימליות?
בישראל מקובל אמנם למרוח שתי שכבות בלבד של חומר הלבנה אקרילי, אך הנסיון המתמשך שלנו בחברת אדלר ובנו לימד אותנו שכדי להשיג הלבנה אחידה ובעלת אפקטיביות מקסימלית, מומלץ למרוח שלוש שכבות לפחות.
מדוע? כמות לא מספקת של חומר הלבנה גורמת לצבע לדהות מהר יותר ולהפחית את יעילותו בבידוד והגנה מהשמש. יתרה מכך, הלבנה של יריעות ביטומניות דורשת כמות גדולה יותר של חומר מלבין לעומת גגות עם זפת, ו-3 שכבות צבע מבטיחה את יעילות ההלבנה שלהן.
כיצד תדעו לבחור את החומר הנכון לצורך הלבנת הגג?
בישראל יש תקן לחומרי הלבנה לגגות. עם זאת, קיימים בשוק חומרים רבים שאינם עומדים בתקן. חלקם לא רק יגרמו לכם לבזבז כסף לשווא, אלא יכולים לגרום לנזק של ממש לשכבת האיטום. לכן, אם אתם רוצים לבצע הלבנה איכותית שתצמצם את השימוש במזגנים ותחסוך חשמל, כדאי להתייעץ באיש מקצוע בבחירת החומרים ובהתאמתם לגג הספציפי שלכם.
לסיכום, למרות שאת ההלבנה של הגג ניתן לעשות באופן עצמאי, הרי שביצוע העבודה על ידי איש מקצוע לא רק יבטיח עבודה איכותית יותר, אלא גם תקנה לכם אחריות, שקט נפשי, בית קריר יותר וחשבון חשמל מופחת.